Vuokratyö kehittyy – Henkilöstövuokrauksen suosio kasvaa

Henkilöstövuokraus on joustava, helppo ja nykyaikainen tapa hankkia lisää henkilökuntaa. Työntekijän näkökulmasta se on mukava keino saada oma jalka työelämän oven väliin sekä kenties kosketuspintaa juuri siihen omaan unelmien työpaikkaan. Näistä ja monista muista syistä henkilöstövuokrauksen suosio on selvässä kasvussa.

Henkilöstöpalvelu vuokraa työpaikkoja

Suomessa toimii lukuisia vuokratyöfirmoja. Tunnetuimpia ovat muun muassa Varamiespalvelut, Staffpoint, Legioona ja Eilakaisla. Koska toimijoita on alalla monia, saattaa mennä helposti sormi suuhun. ”Mitä kautta juuri minä saisin työpaikan”, saattaa moni miettiä. Viisainta on valita vaikkapa useampi omassa kaupungissa toimiva vuokranvälitysyritys ja lähestyä niitä.

Jos sinua kiinnostavaa työpaikkaa ei ole juuri nyt tarjolla, ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Jätä avoin hakemus ja odota oman tilaisuutesi tulemista. Työnantajat tarvitsevat myös tulevaisuudessa lisää työvoimaa, sillä uusia projekteja tulee ja tilauksia kasautuu. Silloin on hyvä iskeä heti kiinni, eli olla liikkeellä päivitetyn profiilin kanssa.

Mikäli olet puolestaan työvoimaa vailla oleva työnantaja, ota yhteyttä henkilöstövuokrausyrityksen rekrytoinnista vastaavaan henkilöön ja sopikaa yhteisessä tapaamisessa suuntaviivat sekä käynnistäkää rekrytointiprosessi. Sitä on turha viivytellä ja sinnitellä liian pienen työvoiman kanssa turhan pitkään, sillä ylityöllistetyt alaiset alkavat helposti reagoida ja työnjälki saattaa kärsiä. On kaikkien etu hakea lisää työvoimaa silloin, kun sitä todella tarvitaan.

Vuokratyö yhä suositumpaa

Vuokratyön kasvavaa suosiota selittää muun muassa tämän työllistymistavan vaivattomuus. Työpaikan hakemiselle on pieni kynnys, sillä se tehdään asiaan perehtyneet yrityksen kautta.

Henkilöstöpalvelun kautta työllistyminen on mukava väylä erityisesti nuorille. Sen kautta he saavat arvokasta työkokemusta, mikä puolestaan helpottaa merkittävästi työllistymistä aikuisiällä. Harva yritys uskaltaa palkata sellaisen työnhakijan, jolla ei ole näyttää meriittejä omasta työhistoriastaan. Staffpoint kertoo vuokratyön tarjoavan vuosittain työtä runsaalle 50 000 alle 25-vuotiaalle nuorelle. Jos hyvin käy, saattaa vuokratyö muuttua lopulta vakituiseksi työsuhteeksi.

Vaikka perinteisissä menetelmissä on etunsa, on niitä toki vuokratyönkin valitsemissa. Yritys pystyy vapauttamaan omaa aikaansa muuhun ja ulkoistaa työntekijään liittyvän paperityön toisaalle. Toisaalta henkilöstövuokrausyritysten käyttö on myös liiketoimintaa ja tuo yritykselle kuluja.

Vuokratyöfirmoilla menee lujaa

Henkilöstövuokraus on parhaimmillaan silloin, kun ilmenee muun muassa tarve uudelle osaajalle, loma-ajan tuuraajalle tai ruuhkahuippujen tasoittajalle. Tulossa saattaa myös olla esimerkiksi iso projekti tai vilkas sesonki ja lisätyövoimaa tarvitaan kipeästi. Vuokratyö on hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi yrityksen muuttaessa uusiin tiloihin – silloin lisätyövoima on enemmänkin kuin paikallaan.

Talouselämän tuoreessa artikkelissa kerrotaan, että vuokratyöntekijöitä välittävien yritysten henkilöstömäärä on kasvanut mukavat 10,1 prosenttia tammi–kesäkuussa, kun vertaa vuotta aiempaan ajankohtaan. Se kertoo omalta osaltaan siitä, että palvelulle on kysyntään ja että vuokratyöbusiness on yksi kasvavista aloista.

Rekrytointi suhteellisen helppoa

Työnantajan näkökulmasta työvoiman vuokraaminen on suorastaan nerokasta. Vuokratyöntekijän löytäminen on helppoa ja rekrytointiprosessin voi ulkoistaa kokonaan toiselle toimijalle. Jos vuokratyöntekijä osoittautuu työjaksonsa aikana todelliseksi löydöksi, hänelle voi halutessaan tarjota vakituista työpaikkaa. Työnantaja pystyy työvoimaa vuokraamalla ensin varmistumaan työntekijän motivaatiosta sekä osaamisesta – jos kaikki on kohdillaan, hän voi palkata työntekijän oman työpaikkansa riveihin.

Hae omaa vuokratyöpaikkaa

Nyt jo noin 100 000 suomalaista työskentelee henkilöstövuokrauksen kautta. Mikään ihmehän se ei ole, sillä vuokratyötä pidetään nopeana ja tehokkaana tapana työllistyä. Jos sinuakin kiinnostaa hakea omaa vuokratyöpaikkaa, kannattaa se tehdä jo tänään. Miksi odottaisit pidempään tai etsisit vielä – kenties jopa turhautuisit, kun sopivaa työpaikkaa ei tunnu osuvan kohdalle? Kun ilmoitat henkilöstövuokrausyritykselle tietosi, se ei vielä velvoita sinua mihinkään, mutta voi olla ensimmäinen askel vakituista työpaikkaa kohti. Vuokratyö nimittäin voi todellakin olla väylä vakituiseen työpaikkaan tai pitempijaksoiseen työputkeen.

 

1 kuukausi ago

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *